recolta de porumb

Studiu de caz – utilizarea sistemelor de drone autonome în prevenirea furturilor în agricultură

Sistemul de drone autonome

Un sistem de drone autonome este o soluție tehnică robustă, fiabilă și scalabilă construită pentru a identifica amenințări și pentru a monitoriza situațiile de criză 24/7. Sistemul realizează misiuni autonome prin integrarea de funcționalități AI.

Pentru a înțelege mai în detaliu ce este și ce face un sistem de drone autonome, vedeți acest articol unde această soluție tehnică este prezentată pe larg.

În acest scurt și ilustrativ articol veți vedea cum sistemul de drone autonome ajută în prevenirea furturilor în agricultură și în eliminarea daunelor, prin adoptarea unei soluții tehnice moderne și eficiente.

DJI Dock sistem de drone autonome

Studiul de caz în agricultură

În perioda recoltării, fermierii se confruntă tot mai des cu furturi ale recoltei de porumb, direct din câmp. Astfel producția potențială nu este valorificată, iar pe suprafețe mari organizarea de patrule zi și noapte sunt costisitoare și ineficiente.

Astfel, utilizarea dronelor cu senzori RGB (ziua) și IR (noaptea) s-a dovedit soluția optimă.

Ipotezele studiului de caz au fost realizate la un fermier din zona de Vest a României ce cultivă peste 8.000 ha, dintre care aproximativ 500 ha  de porumb:

1. Pierderea culturii potențiale de porumb - 12%

  • parcelă de 150 ha
  • producție medie în ultimii 5 ani - 8 tone/ha
  • preț mediu de vânzare în ultimii 5 ani - 150 Euro/tonă

Total pierdere cultură nerealizată: 21.600 Euro

2. Costuri operaționale de înființare cultură aferente daunei de 12%

  • parcelă de 150 ha
  • costuri cu input-uri, lucrări și salarii - 900 Euro/ha

Total pierdere înființare cultură pe 150 ha: 16.200 Euro

TOTAL PIERDERE: 37.800 Euro

TOTAL INVESTIȚIE BAZĂ: 34.700 Euro

RECUPERAREA INVESTIȚIEI pentru 150 ha: 11 luni

fermier fericit cultura de porumb

Contact

În concluzie, achiziționarea unui sistem de drone autonome care să efectueze patrule pentru a proteja recolta dumneavoastră este o investiție care aduce eficiență, evitarea daunelor și care se recuperează în 11 luni. Această soluție conpletă drone-in-a-box permite supravegherea de la distanță a culturii și efectuarea de misiuni autonome datorită integrării de servicii AI (inteligență artificială), misiuni în care fermierul să primească alerte în cazul detectării unei persoane sau a unui animal, fără a fi nevoit să urmărească întreaga misiune.

Dacă doriți să achiziționați un sistem de drone autonome, ne puteți contacta la numărul de telefon +40 724 339 757, la adresa de e-mail ciprian.iorga@laorizont.ro sau prin intermediul acestui formular.

Pentru servicii de inspecție profesională cu drona, Skyline Drones este partenerul de încredere care vă ofere toate datele pentru a obține cele mai bune rezultate în afacerea dumneavoastră. Vedeți acest link dacă aveți nevoie să obțineți certificarea de pilot dronă A1-A3.

Înapoi la blog